Dotekomanie.cz

Motorola představila smartphone Moto X

Google ani Motorola si nedělali nějaké velké starosti s utajením nejnovějšího modelu Moto X, který byl představen právě dnes. Eric Schmidt během dne lákal na Google Plus slovy, že se jedná o první mobil designovaný po akvizici Motoroly Googlem. Takže se potvrzuje teorie, která se nesla internetem minulý týden. To ale není nic překvapujícího.

Motorola Moto X je asi jedním z nejočekávanějších zařízení tohoto roku, jelikož na něm závisí úspěch nebo neúspěch nejstaršího výrobce mobilů na světě. Nyní se pojďme podívat, na co vlastně budou obě firmy lákat.

Tento model není vyráběn někde v Asii s využitím levné pracovní síly. Jeho výroba z větší části probíhá v USA – konkrétně ve Fort Worth v Texasu. Už samotná oficiální stránka láká na design, který bude jen váš. Vy sami se máte stát designéry.

Samotný výkon bude dodáván SoC přímo z dílny Motoroly, ale v podstatě se jedná o upravený dvoujádrový procesor od Qualcommu taktovaný na 1.7 GHz s 2 GB RAM, který prošel těžkou optimalizací. Byly mu přidána další jádra, přičemž 4 z nich patří grafice Adreno 320. Jedno je speciálně vyhrazeno pro senzory a druhé obstarává hlasové příkazy pro Google Now. Díky tomu nedochází ke zbytečnému plýtvání energie.

Displej má úhlopříčku 4,7 palce s HD rozlišením a jedná se o AMOLED panel. Základní interní paměť je 16 GB, přičemž bude dostupná i 32GB verze. Baterie má kapacitu 2200 mAh se slíbenou výdrží 24 hodin běžného používání. Nechybí podpora 4G sítí. Na zádech najdeme 10MPx foťák s technologií Clear Pixel. Na přední straně se nachází 2MPx kamerka pro videohovory. V obou případech je udáván záznam videa v 1080p. V oblasti konektivity najdeme Bluetooth 4.0, USB 2.0, 802.11a/b/g/n/ac, GPS a GLONASS. Nesmí chybět technologie Miracast nebo NFC. U tohoto modelu budete potřebovat nanoSIM kartu, takže se nevyhnete výměně.

V tuto chvíli bude dostupnost pouze v USA u tamějších mobilních operátorů za cenu 199 dolarů s dvouletou smlouvou. Vybavenější varianta bude stát 249 dolarů. V základu budou k dispozici dvě barvy – bílá a černá. Později se objeví kryty z různých materiálů nebo barev. Nebude chybět ani možnost si nechat na záda Moto X napsat nějaký text. Motorola láká na 2000 variací tohoto mobilu.

Později by se mělo zařízení dostat i do jiných zemí. Bohužel neznáme bližší detaily a ani globální cenu. Moto X se navíc objeví v nabídce Google Play Obchodu, přičemž Android bude v čisté podobě.

Specifikace:

Při této příležitosti také došlo na změnu webových stránek společnosti Motorola, které jsou nyní laděny spíše do googlích barev – do bílé. Během dne jsme také sledovali, že Youtube kanál výrobce procházel změnami. Například zmizela všechna videa a do 21 hodin našeho času byl kanál zcela prázdný.

Motorola Connect pro Chrome

Společnost se rozhodla jít dál a představila dnes v předstihu doplněk pro webový prohlížeč Chrome. Ten si nainstalujete a následně propojíte se svým smartphonem. V podstatě se jedná o notifikační centrum. Jakmile vám na mobil přijde sms, tak se vám v prohlížeči objeví upozornění. To ale není vše, díky Motorola Connect můžete na sms odpovědět, přičemž je zde jednoduchý manažer v okně. Takže můžete komunikovat s více lidmi a nemusíte ani sáhnout na mobil.

Dalším bonusem je zobrazení příchozího hovoru, přičemž jej můžete odmítnou, ale pro zvednutí již musíte sáhnout po mobilu. V tuto chvíli je doplněk určen pro novou řadu Droid a novinku Moto X. Motorola Connect se nachází v Internetovém obchodě Chrome.

Motorola Migrate

Doplňkem pro Chrome to nekončí, jelikož v obchodě Play se nachází aplikace, která vám napomůže přesunout sms zprávy, historii hovorů, kontakty ze SIM karty, média a nastavení displeje a hlasitosti do Moto X. V podstatě stačí nainstalovat aplikaci na oba smartphony, přičemž na novějším jen naskenujete QR kód ze starého. Následně dojde k přenosu dat skrze WiFi.

Zdroje: pocketnow.com, theverge.com

Exit mobile version