Dotekomanie.cz

Galaxy S2 nedostane Android 4.2.2, ale verze SGS2 Plus ano

V dubnu roku 2011 jsme se dočkali top modelu Samsung Galaxy S II, který zaznamenal velký úspěch po celém světě. Prodeje byly velmi dobré a do určité míry se výrobce dobře staral o tento smartphone. Na trh přišel se systémem Android 2.3 Gingerbred, ale následně jsme se dočkali několika aktualizací, přičemž v současnosti je dostupná verze Android 4.1.2 Jelly Bean. Nebývá časté, aby výrobce vydal 3 zásadní aktualizace na jeden model. Bohužel podpora Galaxy S II asi končí, jelikož se nyní objevují informace, že nebude dostupná aktualizace na Android 4.2.2 Jelly Bean.

Hlavní problém se skrývá v nadstavbě TouchWiz, která se již nedá přizpůsobit na tento model. Nejedná se o oficiální informaci, ale z určitého hlediska se to dalo předpokládat. To znamená, že majitelé tohoto dávného top modelu se budou moci spolehnout jen na komunitu vývojářů z XDA Developers.

Tato informace se ale netýká majitelů modelu Samsung Galaxy S II Plus, který byl uveden na trh začátkem tohoto roku. Právě v Německu se objevila aktualizace na Android 4.2.2 Jelly Bean s číslem I9105PXXUBMG8. Pokud byste si mysleli, že tento systém budete moci jednoduše naportovat na starší model, tak vás zklameme. SGS2 a SGS2 Plus jsou si sice podobné i v oblasti specifikací, ale každý z nich je vybaven jiným SoC. Zřejmě se následně objeví způsob, jak dostat novější systém do staršího modelu, ale není to jisté.

Je zajímavé, že Samsung není schopen přizpůsobit nadstavbu na velmi rozšířený mobil, ale mezitím si našel způsob, jak aktualizovat v podstatě stejný a mírně inovovaný model.

Zdroje: sammobile.com, sammobile.com

Exit mobile version