Dotekomanie.cz

Poranila ji baterie z Galaxy S3, ale Samsung za to nemůže

Občas se objeví případy, kdy nějaký smartphone zraní svého majitele. Z minulosti jsme se poučili a vždy se snažíme vyčkat na vyjádření společnosti nebo na závěry vyšetřování. Nedávno se objevil případ osmnáctileté Švýcarky, které explodovala v kapsy baterie Samsungu Galaxy S3. Následně se po celém internetu rozšířily fotografie, na kterých bylo vidět i samotné zranění. Nebudu vám zde přímo vkládat danou fotku, ale pokud se chcete podívat, nabízím odkaz. Jen musím upozornit, že zranění vypadá hrozně.

Ihned na to se začalo mluvit o bezpečnosti a jestli daná vada může být na všech zařízení. Ovšem v tomto případě byly nejdůležitější závěry ze samotného vyšetřování. Již jednou se objevil podobný případ, ale viníkem byl sám majitel, jelikož baterii vystavil mikrovlnnému záření. Ovšem tentokrát nic takového nebylo prokázáno a svědectví dívky bylo věrohodné.

Nyní máme závěry z vyšetřování. Důvodem exploze byla neoriginální baterie v zařízení. Ani sama dívka netušila, že baterie nepochází od korejského výrobce. Jednalo se o napodobeninu, což potvrdil i institut EMPA Materials Science & Technology. V tomto případě je na vině nezodpovědný výrobce, přičemž z toho plyne ponaučení. Vždy si prověřte obchodníka, od kterého berete příslušenství pro smartphony. Nejlépe nakupujte jen z autorizovaných obchodů a vždy vybírejte originální příslušenství.

Zdroje: sammyhub.com, androidpolice.com

Exit mobile version