Dotekomanie.cz

MediaTek zaznamenal rapidní růst

MediaTek je u nás znám především díky výrobě mobilních SoC pro smartphony a tablety. Pokud se podíváte na velký zástup zařízení z Číny, jenž se vyznačují nízkou cenu a relativně dobrým výkonem, tak se ve většině z nich objevují procesory od společnosti MediaTek. S tímto dodavatelem spolupracuje třeba i Sony.

Nyní se výrobce pochlubil rekordními výsledky, které se nezařadí jen mezi výkyvy, jelikož se předpokládá stálý růst až do konce tohoto roku. Například se očekávalo, že tento rok bude dodáno 5 až 10 miliónů kusů SoC pro tablety, ale v květnu se odhady změnily. Nyní se předpokládá, že dodávky budou v rozmezí 10 až 15 miliónů. Ovšem konsolidované tržby mezi prvním a druhým kvartálem vzrostly o 38.8 % na hodnotu 33.28 miliardy tchajvanských dolarů, což je v přepočtu asi 22 miliard korun. Očekával se růst, ale původní odhady se pohybovaly v rozmezí 30 až 31.6 miliardami tchajvanských dolarů.

Tyto zprávy zapříčinily, že došlo i k růstu akcií a to konkrétně o 4.55 %. Z vedení společnosti se ozývá, že těchto výsledků bylo možné dosáhnout jen díky otevření čínského trhu. V podstatě se dá říci, že nenajdete moc čistě asijských smartphonů, které by nebyly vybaveny procesory od MediaTeku. Navíc společnost již nyní připravuje novinky, které se objeví na konci roku a přijít by měly se smartphony až v roce 2014. Takže se dá předpokládat, že významný růst bude pokračovat minimálně do Q2 2014.

Zdroj: focustaiwan.tw

Exit mobile version