Dotekomanie.cz

Huawei slibuje 5G síť – nástupce LTE

Samsung nedávno oficiálně oznámil, že usilovně pracuje na nejnovější mobilní síti, která je nyní známá jako 5G. Nyní se přidává další společnost v podobě Huawei, která ve vyjádření pro The Wall Street Journal říká, že na nové technologii pracuje už od roku 2009.

Za poslední tři roky se usilovně snaží posunout se ve vývoji, přičemž mají těžkou konkurenci v podobě výše zmíněného Samsungu. S tím souvisí i zvýšené investice, přičemž v minulém roce došlo k navýšení prostředků o 13 %.

Nyní zde máme dvě firmy, které ohlašují, že první provoz 5G  sítě odstartuje již v roce 2020. Ani společnosti Ericsson, Alcatel-Lucent a Nokia Siemens Networks nezůstávají pozadu. V podstatě všechny firmy slibují, že síť se přiblíží svou kvalitou 100Mbps připojení, které nebude určeno jen pro mobilní zařízení.

Huawei nastínil, že budeme připojeni k internetu skrze 5G v autě, ve vlaku a i v domácnosti. Pokud se dodrží budování jednotného standardu, tak možná vymizí potřeba vytvářet zařízení, která dokáží fungovat jen v určitých typech sítí, jako je tomu nyní. To by znamenalo, že si budete moci zakoupit jakýkoliv mobilní telefon z libovolné země a bude fungovat v každé 5G síti. Díky tomu výrobci nebudou muset upravovat nebo vylepšovat své mobily pro jednotlivé trhy.

Zdroj: blogs.wsj.com

Exit mobile version