Dotekomanie.cz

Google Latitude končí 9. srpna 2013

Dnes jsme se dočkali nové aktualizace aplikace Google Mapy pro Android, která přináší nový vzhled, ale nejedná se o jedinou novinku. Kromě nových funkcí si mnozí uživatelé všimli, že zmizela položka Latitude. Jedná se o službu, kde můžete sdílet svou polohu, nebo naopak můžete sledovat polohu svých přátel. Google se rozhodl ukončit Latitude k 9. srpnu 2013 – všiml si toho web zive.cz.

Samozřejmě vznikla otázka, co nyní s nashromážděnými daty a celkovou provázaností se službou. Nebudete moci vyexportovat data svých přítel, ale budete moci přes nástroj TakeOut uložit svou historii – google.com/takeout/latitude. S ukončením ale souvisí další mazání dat a ukončování napojení na aplikace, které využívaly Latitude API. V podstatě se smaže kompletně vše, co jste dokázali v této službě za celou dobu používání.

Náhrada zde ale existuje. Je ukryta pod položkou Místa v aplikaci Google Plus pro Android, kam se přesouvá základní funkcionalita. Už nyní se ale objevují záporné názory na tento přesun, jelikož Místa mohou využívat jen lidé s Google Plus. Více informací o zrušení služby můžete nalézt na stránkách podpory pro tuto službu – support.google.com/latitude.

Exit mobile version