Dotekomanie.cz

Displeje mobilů budou čitelné a čisté díky Corning

Jasně si pamatuji příchod smartphonů, které tehdy měly velké displeje. Každý předvídal, že se budeme podotýkat s neustálým čistěním displejů a že celá záležitost bude dosti nepraktická. V současnosti velikosti panelů jsou někdy až extrémní, ale již nikoho netrápí, že je displej upatlaný. Jednoduše vezmeme i nějakou látku a vyčistíme. Podobná záležitost se týká i s čitelností na denním světle. Bohužel jediné řešení zatím bylo zvýšit svítivost zobrazovacího panelu.

V tuto chvíli na sumitu MIT Mobile Technology se společnost Corning pochlubila s novými skly, která přinesou toužebná vylepšení. V první řadě zde bude anti-reflexivní úprava, díky které se nebudete muset starat o odlesky nebe nebo jakýchkoliv předmětů. Rozhodně se jedná o užitečnou vlastnost, pokud se se zařízením pohybujeme někde venku. Ukázku můžete vidět na fotografii níže, kde kruh uprostřed je upraven speciální vrstvou.

 

Dalším podstatným vylepšením je antibakteriální úprava, která se nejvíce zalíbí lidem, kteří vyžadují dokonalou čistotu. Díky této technologii se nebude bakteriím a virům dařit na povrchu vašeho displeje. Ukázku můžete opět vidět na obrázku, kde vlevo je běžné sklo a vpravo se nachází upravené. Zelené tečky znamenají bakterie.

V tuto chvíli zde máme vyřešeny dvě záležitosti, ale zajisté si říkáte, že mastné otisky to neřeší. Ovšem pro toto řešení existuje oleofóbní úprava, která redukuje mastnotu na povrchu skla. S těmito novinkami se zajisté vylepší prožitek z používání smartphonů.

Samozřejmě vás bude zajímat, kdy se dočkáme těchto technologií. Můžeme je očekávat v horizontu dvou let, určitě si ještě počkáme na nové modely s lepšími displeji.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version