Dotekomanie.cz

Apple dostal patent na projektor v mobilním zařízení

Společnost Apple je známá svými patenty, byť v porovnání s konkurencí jich nemá až tolik. Ovšem jejich kontroverze je někdy zřejmá. Nyní americký gigant dostal patent na projektor, který by měl být zabudován do mobilních zařízení. Tím je samozřejmě myšlen iPhone, ale ve výčtu a hlavně na ilustraci můžeme vidět i iPad. Případě MacBooku se jedná o příslušenství.

První zmínka o projektoru v zařízení u Applu padla již v roce 2009, přičemž o patent bylo požádáno až v první čtvrtině roku 2010. Nyní má v ruce pojistku a je možní začít vyvíjet ostré nasazení. To by mohlo znamenat, že minimálně se setkáme s miniaturním projektorem, který by se třeba připojil k MacBooku. Možná se jednou dočkáme i zabudování této novinky v iPhonu. Navíc patent popisuje i interakci mezi jednotlivými zařízeními. Mělo by se jednat o sdílení plochy, která je promítána. Takže ve výsledku budete moci přesunout snímek z jednoho zařízení do druhého pouhým tažením prstu na zařízení.

Zatímco si Apple připravuje patenty a popisuje vše na papíře, tak jiné společnosti již prodávají takové smartphony. Jedním z nich je například Samsung Galaxy Beam, který již  nyní nabízí projektor. Konkrétně jsme se dočkali představení již minulý rok na veletrhu MWC.

Zdroj: patentlyapple.com

Exit mobile version