Dotekomanie.cz

Samsung a Apple chtějí přijít s 12palcovými tablety [Spekulace]

Současným trendem mezi tablety jsou 7palcová zařízení, která výrazně zastínila své 10palcové protějšky. Je to logické, 7palcové tablety jsou komfortním a elegantním řešením. Mnoho z vás možná sáhlo po iPadu Mini či Nexusu 7. Obzvlášť  iPad Mini se natolik dobře prodává, že zastínila prodej svého většího bratříčka. Nyní se objevují spekulace o tom, že Apple plánuje na příští rok uvést 12,9palcovou verzi iPadu. Samsung nechce zůstat pozadu, a tak oznámil, že i on uvede svůj obří tablet, který by měl disponovat úhlopříčkou 12,2 palců.

Apple svým „přerostlým“ iPadem chce mířit na trh s ultrabooky a také do oblasti vzdělávání, kde by měl plnit funkci elektronických učebnic. Dle dodavatelských zdrojů již probíhají jednání s korejskými výrobci displejů, a tak se zdají být informace více, než pouhými spekulacemi, nicméně necháme se překvapit.

Samsung nechce zůstat za svým rivalem pozadu, a tak přišel s odpovědí v podobě tabletu, který by měl disponovat úhlopříčkou 12,2 palců a úhlopříčkou 2 560 x 1 600 pixelů. Díky funkci S-Pen bude možné tablet rovněž ovládat stylusem tak, jako je tomu zvykem u ostatních produktů z rodiny Galaxy Note. Displej tohoto tabletu by měl používat IGZO technologii, kterou má patentovanou společnost Sharp a která oproti standardně používaným technologiím přináší nižší spotřebu a rychlejší odezvy.

Jak jsem již zmiňoval, 7palcové tablety jsou především populární pro své kompaktní rozměry. Upřímně řečeno, 12,2palcový tablet má ke kompaktnosti a komfortním rozměrům opravdu daleko, lze ale očekávat, že jeho cena bude příznivější, než jsou současné ceny ultrabooků. Samsung ale bude s největší pravděpodobností nucen dodávat k tabletům i dokovací stanice s klávesnicí, aby byl tento produkt pro potencionální zákazníky zajímavý. V opačné případě se obávám, že by se jednalo jen o produkt, který by sice rozšířil portfolio produktů, ale nepřinesl by kromě velkých rozměrů nic, co by probudilo větší zájem zákazníků Příkladem může být popularita Asusu Transformer, který skvěle snoubí výhody tabletu a ultrabooku, díky možnosti propojení s klávesnicí.  O plánovaném „obřím“ od Samsungu zatím bohužel neznáme žádné bližší podrobnosti o specifikacích, ceně či termínu uvedení, a tak nezbývá než počkat s dalším hodnocením.

Zdroje: macrumors.com, androidheadlines.com

Exit mobile version