Dotekomanie.cz

Nokia ve spárech společnosti Huawei? „Je to možné“

Huawei právě včera představil v Londýně svůj nejnovější model Ascend P6, který zaujme svým designem a zpracováním. Při této příležitosti  se média ptala na případnou budoucnost tohoto čínského výrobce. Samozřejmě nikdo nesdělil konkrétní plány, ale objevila se celkem zajímavá myšlenka, která by měla při své realizaci ohromný dopad.

Předseda správní rady společnosti Huawei nastínil redaktorům webu The Financial Times, že je zde možnost odkoupení Nokie nebo aspoň synergie obou firem. Právě díky tomuto rozhovoru se rozpoutala vášnivá diskuze na celém internetu, která byla zanedlouho mírně zbrzděna dalším vyjádřením ze společnosti Huawei. V tuto chvíli nejsou žádné plány k takovémuto obchodu, ale sama společnost nevyvrátila, že by se o to nepokusila v blízké budoucnosti.

Rozhodně by se jednalo o událost minimálně celé historie mobilů, jelikož by finský výrobce, jedna z nejstarších společností na světě v mobilním průmyslu, skončila pod křídly čínské firmy. Pokud vezmeme v úvahu, že Nokia na tom není nejlépe po finanční stránce, tak je zde možnost, že nakonec bude spolknuta jiným výrobcem nebo společností. Prozatím se jedná jen o přibližné plány, které se v brzké době nenaplní.

Bylo by zajímavé sledovat, jak Huawei kupuje Nokii, přičemž by se asi změnilo razantním způsobem portfólio mobilů. Možná by se objevily první smartphony z Finska se systémem Android. Prozatím tedy tuto myšlenku musíme dát k ledu, ale sílu čínských společností není dobré podceňovat. Takováto expanse by jim rozhodně pomohla.

Zdroje: techradar.com, theverge.com

Exit mobile version