Dotekomanie.cz

Mozilla nechce přímo prodávat své mobily

Nejmladší systém Firefox OS se chystá do prodeje, přičemž je uvidíme s největší pravděpodobností v nabídkách mobilních operátorů. Objevily se i informace, že se se systémem pochlubí i výrobce Foxconn, který v současnosti najímá inženýry pro jeho vývoj. Díky těmto zprávám jsme si mysleli, že bude vyrábět zařízení pod logem Mozilly, ale nyní se zdá, že vše bude jinak.

Li Gong je vysoce postaveným manažerem mobilní divize v Asii firmy Mozilla a k celé situaci se vyjádřil poměrně jasné. Poskytl rozhovor pro DigiTimes, z kterého jasně vyplývá, že Mozilla nemá plány na prodej nebo výrobu vlastních smartphonů. To znamená, že smartphony s FireFox OS se objeví jen u výrobců, mezi kterými jsou ZTE, Alcatel, Sony a další.

S těmito zprávami ale vzniká otázka, jestli Foxconn připravuje výrobu pro někoho jiného, nebo se do byznysu pustí sám s vlastní značkou. Třeba se dočkáme vstupu nováčka, který má dostatečnou kapacitu na produkování levných mobilů, jež budou vybaveny systémem Firefox OS. Možná se jedná až o příliš riskantní krok, jelikož budoucnost nejmladšího systému je stále nejasná.

Zdroj: unwiredview.com

Exit mobile version