Dotekomanie.cz

Jailbreak tipy: čistíme a zrychlujeme iOS

Dnes se ve třetím díle našeho seriálu zaměříme na čištění a zrychlování operačního systému iOS, a to jak pomocí jailbreakových utilit, tak i čistě základní tipy bez jailbreaku.

ICLEANER

Jak název napovídá, jedná se o „čistič“ iOS. ICleaner je ve svém oboru asi jednička a co potěší ještě víc, je fakt, že je zdarma. Tato aplikace vám tedy umožní smazat cache a dočasné soubory aplikací a systému samotného – Safari a Cydie. Tyto soubory měly v mém systému skoro celý 1 GB, což je při kapacitě 13,5 GB už docela znatelný kus místa. Ovšem to není vše, co aplikace umí. Zvládne i smazat nepotřebné jazyky klávesnice a systému nebo iPad wallpapery na iPhone, čímž také uvolní místo.

 

ACCELERATE

Velice jednoduchá úprava, jež vám zrychlí animace iOS a tím docílíte pocitu rychlejšího systému. Animace můžete i zpomalit a vychutnat si tak pěkné plynulé efekty systému. Autor měl evidentně smysl pro humor a podle toho i jednotlivé rychlosti pojmenoval.

 

ZÁKLADNÍ TIPY BEZ JB

A nyní namísto poslední aplikace se podíváme na pár tipů triků, jak zrychlit iOS i bez Jailbreaku.

Vypněte Hledání ve Spotlight

Neustále indexování souborů iOS rozhodně zatěžuje zařízení (obzvlášť na starších modelech) a jeho vypnutím sice přijdete o možnost vyhledávání v systému, avšak upřímně neznám nikoho, kdo by tuto funkci využíval. A jak to vypnout? V Nastavení ->  Obecné -> Hledání ve Spotlight a zde odškrtněte všechny položky.

Vymažte Hard-resetem paměť RAM

IOS standardně nechává v paměti RAM nahráno spoustu aplikací, což může být výhoda i nevýhoda. Pokud je chcete všechny najednou ukončit a tím pročistit celou paměť systému, proveďte hardreset RAM. Pro zrychlení ho proveďte aspoň dvakrát. A jak na to? Následovně:

Podržte současně Home button a Sleep button na dobu přibližně 5-10 sekund a držte je až do doby, kdy se začne iPhone restartovat a objeví se logo Applu.

Restorujte iPhone

Dalším tipem můžete telefon kompletně obnovit v iTunes a to možností restore. Následně neobnovujte zálohu a začněte jej používat jako nový. Tím však přijdete o veškerý obsah vašeho telefonu, ale rozhodně se tím systém pročistí.

Smažte zbytečné aplikace a hry, které již nevyužíváte

Poslední tip, kterým ušetříte hlavně paměť zařízení, je vymazaní starých nepoužívaných aplikací. Já osobně jich měl v telefonu 150 a po promazaní jsem zjistil, že většinu z nich už opravdu nepotřebuji. Zredukoval jsem jejich počet na 80.

Exit mobile version