Dotekomanie.cz

Tablet Acer s Windows 8, 8palcovým displejem a cenovkou 7500?

Před časem Microsoft představil záměr dostat na trh kromě velkých tabletů i menší (7 nebo 8 palců) tablety s Windows 8. Prozatím jsme se takového zařízení nedočkali, ale údajně ho chystá sám Microsoft v rámci řady Surface a nyní se objevily i další informace o takovém tabletu z dílen společnosti Acer s plnohodnotným Windows 8 Pro. Poprvé jsme vás o něm informovali už na konci dubna.

Zprvu se jednalo pouze o několik promo fotografií zařízení, ale naposledy se zařízení objevilo v nabídce obchodu Amazon včetně prvních specifikací a ceny. Model Aceru s označením W3-810 nabídne dvoujádrový Intel Atom s frekvencí jádra 1,8 GHz, operační paměť 2 GB. Displej o velikosti 8,1 palce zobrazí obraz v rozlišení 1280 x 800 pixelů. Dočkáme se vnitřní paměti 32 GB, přední a zadní kamery s rozlišením 2 MPx, microUSB a microHDMI portu a výdrže, která by se měla pohybovat kolem 8 hodin provozu.

Zmíněná nabídka na Amazonu, která však velice brzo zmizela, nabízela tablet za 379,99 dolarů, což by v přepočtu mohlo přibližně znamenat 7500 korun.

  

 

To, že by měl mít tablet operační systém Windows 8 Pro, by trochu i potvrzovalo to, že se možná Microsoft chystá odstřihnout vývojovou větev Windows RT. Je to pouze spekulace a tento tablet ji rozhodně plně nepotvrzuje, ale je možné, že do budoucna se od Windows RT upustí a aktualizace Windows Blue sjednotí verze Pro a RT do jedné. Ostatně i platforma Intel Atom se vyvíjí takovým způsobem, že  začíná konkurovat platformě ARM a přeci jen plný systém s desktop aplikacemi je výrazně použitelnější než ořezaná RT verze.

Zdroje: theverge.com, theverge.com, amazon.com

Exit mobile version