Dotekomanie.cz

Nexus smartphony nevymizí, budou tu společně s Google Edition

Nedávno jsem se rozepsal v jednom článku, kde jsem předvídal konec smartphonů zapadajících do rodiny Nexus. Připadalo mi to jako logické řešení, když se prakticky již nyní objevily první dva mobily s čistou verzí systému Android – HTC One a Samsung Galaxy S4. Některým našim čtenářům se tato myšlenka zalíbila a jiní ji odsoudili. Ovšem nyní je jasno, jelikož Sundar Pichai se vyjádřil na toto téma na konferenci D11.

Všechny ubezpečil, že Google Edition smartphony neznamenají konec řady Nexus. Jedná se jen o další možnost, jak přinést čistou podobu systému Android mezi uživatele. Bohužel se jedná ale jen o omezené série, které se jen tak nedostanou do světa. Nexus linie zde zůstane a Google má stále zájem představovat další referenční mobily. Cílem není jen čistá podoba Androidu přímo od Googlu, ale vše se týká i technologií, které jsou použity u těchto mobilů.

Ovšem nyní vzniká otázka, který výrobce se ujme dalšího modelu a a kdy bude vůbec bude představen. Zřejmě se můžeme těšit na podzim tohoto roku. Výrobcem by se mohla stát opět společnost LG, ale jedná se o brzké spekulace. Mnoho našich čtenářů by raději dalo přednost společnosti Sony.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version