Dotekomanie.cz

HP oznámilo SlateBook X2 a Split X2, konkurenty Asusu Transformer

HP před časem oznámilo na veletrhu MWC svůj 7palcový tablet a nyní přichází na trh s dalšími zařízeními, která rozšiřují portfolio dotykových zařízení. SlateBook X2 a Split X2, jak je patrné již z názvu jednoho z nich, nejsou jen tablety. Jedná se o modely, vycházející z konceptu notebooků, nebo chcete-li hybridů, které budou disponovat odnímatelným dotykovým displejem. SlateBook X2 a Split 2 by tak mohly být přímým konkurentem Asus Transformeru.

SlateBook 2 disponuje odnímatelným 10,1palcovým FULL HD IPS displejem s rozlišením 1 920 x 1 200 pixelů. Pohánět jej bude čtyřjádrový procesor Nvidia Tegra 4 s taktovací frekvencí 1,8 GHz, přinášející vysoký výpočetní výkon, doplněný o 2 GB RAM. Pro ukládání dat bude k dispozici SSD disk o velikosti 64 GB a slot pro microSD karty. Notebook mimo jiné také nabídne digitální prostorové ozvučení – DTS. Operačním systémem bude Android 4.2.2 Jelly Bean. SlateBook X2 bude dodáván ve dvou barevných variantách – bílé a kouřově stříbrné. Cena je stanovena na 479,99 dolarů, tedy v přepočtu na zhruba 9 500 korun.

Druhým hybridem je pak Slate X2, hybrid, který nabídne odnímatelný dotykový  HD IPS displej s úhlopříčkou 13,3 palců a rozlišením 1 366 x 768 pixelů, doplněný o výkonný procesor Intel Core 3. generace (na výběr bude varianta s Core i3, nebo s Core i5 ), doplněné o 2 GB RAM a interní mSATA disk o velikosti 128 GB. Operačním systémem budou Windows 8. Pro ozvučení byla použita technologie Beats Audio. Slate X2 se bude dodávat ve stříbrné barvě a cena je stanovena na 799,99 dolarů, tedy zhruba na necelých 16 tisíc korun.

Zdroje: androidauthority.com, porternovelli.createsend5.com

Exit mobile version