Dotekomanie.cz

Nokia chystá lowendovou Ashu 501 a 210

Finská společnost Nokia, které se dlouhodobě daří na trhu s lowendovými telefony a stává se díky nim výnosnou, chystá v nejbližší době odhalit další dvě mobilní novinky. Ačkoliv jsou první informace velmi strohé,  s jistotou lze potvrdit alespoň náznak, že finský výrobce na něčem novém momentálně usilovně pracuje.

Lowendová zařízení budou patřit do modelové řady Asha, kde jeden telefon ponese název Asha 501 (číslo modelu RM-902) a ve druhém případě půjde o Ashu 210 (RM-924). Jak je z uniklého snímku zřejmé, uvnitř se noví uživatelé můžou těšit na nové uživatelské rozhraní Asha. Kromě toho, dále také Asha 501 například dostane 5megapixelový fotoaparát a jejich cenovka by neměla přesahovat hranici 150 dolarů (tj. v přepočtu 2 959 Kč).

Typickým znakem telefonů od Nokie je široká paleta barevných provedení a ani zde pravděpodobně nebude nouze o velký výběr. S čím přijde Asha 210 není prozatím zcela jasné, ale hovoří se u něj o absenci fotoaparátu, podpoře GPRS dat nebo o vestavěném FM rádiu. Další informace budou známy s blížícím se oficiálním představením obou modelů, proto si na ně budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Zdroj: intomobile.com

Exit mobile version