Dotekomanie.cz

Mini microSD čtečka pro Nexus 7 a jiná zařízení

Když se dnes poohlížíte po smartphonu nebo tabletu, jedním z faktorů při rozhodování je i přítomnost slotu na microSD karty. Za poslední dobu se čím dál více objevují zařízení, která již nemají takovou možnost rozšíření interní paměti. Musíte se spoléhat na předurčenou velikost místa nebo na různé cloudové služby. Je zde možnost koupě speciálního kabelu podporujícího USB OTG, ale většinou se nejedná o nic pohodlného.

Nyní se objevil na Kicktarteru projekt, který vzbudil zájem mnohých majitelů, kterým nestačí interní paměť a nemají možnost rozšíření o microSD karty. Jedná se o miničtečku těchto karet, přičemž jejím největším plusem je její velikost. Žádné kabely a malý rozměr, to nalákalo již mnoho investorů.

Jak můžete vidět, čtečka se vám přímo ztratí mezi klíči, k čemuž má malé poutko. V tuto chvíli podporuje karty microSDHC (32 GB) a microSDXC (64 GB). Jedná se zatím o ověřené kapacity, ale dle autorů by neměl být problém ani s větší velikostí. Autoři zapracovali na podpoře a zatím se jim podařila kompatibilita s následujícími modely, které mají ověřené:

Asi nejvýznamnější podpora je u zařízení Nexus, jelikož je již standardem, že nemají běžné možnosti rozšíření. Nyní se již můžete podívat na video, kde je demonstrována podpora u Nexusu 7.

Hlavní výhodou bude tedy kompaktní velikost a nerušivý design při připojení k zařízení. Pokud se ptáte, jestli je ještě šance podpořit projekt, máme dobrou zprávu. Tvůrci si určili, že potřebují 5 000 dolarů na dokončení, přičemž zbývá 26 dnů do ukončení náboru investorů. V tuto chvíli ale již získali potřebné investice, takže projekt se dostane do běžného prodeje.

Exit mobile version