Dotekomanie.cz

iRadio se má představit v létě

Již nějakou dobu se spekuluje o nové službě od společnosti Apple, ale zatím jsme měli jen střípky a náznaky, které nijak nebyly přesvědčivé. Bohužel ani tentokrát nemáme jednoznačný důkaz, byť se původně odhadovalo, že nová streamovací služba má být představena na konci roku 2012.

Původně se myslelo, že nepředstavení „iRadia“ bylo důkazem toho, že se jednalo o čisté spekulace nepodložené na faktech. Zdálo se to jako reálné vysvětlení, ale zřejmě byl háček v samotných podmínkách. Apple totiž chce, aby 100 písniček pro přehrání stálo jen 6 centů, přičemž konkurenční služba Pandora má cenovku 12 centů. To se zajisté nelíbilo nahrávacím společnostem, ale na základě informací od obeznámených zdrojů se zahraniční weby dozvěděly, že mělo dojít k pokroku ve vyjednávaní.

Webu The Verge bylo dokonce řečeno, že „iRadio“ se blíží a není o tom pochyb, jen vše záleží na vyjednávání. Apple má totiž dostatečnou sílu na protlačení služby mezi zákazníky a jeho vyjednávací pozice je dostatečně silná. Bohužel zde jde o peníze korporací, tudíž zdržování a protahování představení je na denním pořádku. V tuto chvíli je stanoveno nové přibližné datum, kdy Apple představí novou službu. Mělo by se tak stát někdy v létě, ale zatím není jasné, jestli se novinka bude týkat jen USA, nebo zažijeme masivní šíření.

Zdroj: pocket-lint.com

Exit mobile version