Dotekomanie.cz

Google Play obchod dohání Apple App Store

Ještě nedávno firmy mohly lákat zákazníky na počet aplikací ve svých obchodech pro smartphony a tablety. Na prvním místě byl Apple se svým App Store, ale v poslední době se ukazuje, že byl dohnán obchodem Play od Googlu. Zajisté jsou zde stále rozdíly v počtu aplikací a her mezi jednotlivými obchody, ale již nejsou tak markantní.

Nyní se objevila zpráva analytické společnosti App Annie, která přibližuje celkový stav obou obchodů. Prvním statistika se týká počtu stažených položek z jednotlivých obchodů a už ani zde nemá Apple takový náskok, jak tomu bylo dříve. Google Play má téměř 90% všech stažení jako u App Storu. Můžeme tedy předpokládat, že už je nebo brzy bude tento poměr zcela vyrovnán.

 

Apple boduje v počtu stažených položek převážně ve Spojených státech a stejně tak i Google Play. Ovšem ve výnosech je tomu zcela jinak. Vývojáři pro iOS mají 2.6x vyšší zisky, než je tomu u aplikací a her pro Android. Ovšem pokud se podíváme na data z konce minulého roku a porovnáme je s prvním kvartálem 2013, můžeme si všimnout významného růstu na straně Googlu. Zatím má App Store zcela navrch, ale na druhou stranu se nezastavuje růst obchodu Play.

Co se týče výnosů, tak u Apple boduje USA a na druhém místě je Japonsko. Google Play má nejvyšší příjmy v Japonsku a Jižní Koreji, které jsou domovinou významných výrobců. Z této analýzy můžeme tedy vyčíst, že obchody Play a App Store jsou si vyrovnané, ale to se již netýká výnosů, které jsou na straně Apple stále vyšší.

Zdroj: blog.appannie.com

Exit mobile version