Dotekomanie.cz

Google Now – objeven kód na titulní straně vyhledávače

Už nezbývá ani jeden měsíc do největší události kolem společnosti Google. Samozřejmě máme na mysli konferenci Google I/O 2013, která by měla přinést dvě nejočekávanější novinky tohoto roku. Dočkáme se zřejmě Androidu 5.0 Key Lime Pie, o kterém se zatím spekuluje, ale ještě jsme neměli možnost nahlédnout, co vlastně nového přinese. Druhá podstatná evoluce se týká komunikačních nástrojů, které mají být sjednoceny do jedné služby s názvem Babel. Nyní se ukazuje, že se asi máme těšit na rozšíření služby Google Now.

Ta sice není v naší zemi kompletně dostupná, jelikož chybí podpora některých služeb, ale mohli jsme se dočkat integrace informací o veřejné dopravě. Již jsme zaznamenali u našich čtenářů, že se zvětšuje využívání Google Now. Nyní se ukazuje, že se tato služba dostane i na domovskou stránku Googlu, kde je zatím jen možnost pro vyhledávání a do jisté míry se jedná také o rozcestník do jiných služeb. V samotném kódu byly objeveny zmínky o Google Now, což by naznačovalo, že se zde dočkáme rozšíření v podobě karet. Ty budou personalizované, přičemž budete muset být přihlášeni.

Je těžké předvídat, jestli se novinka ukáže na Google I/O 2013, nebo dojde k uvolnění v jiném datu. Ovšem již nyní vznikají návrhy, jak by nový vyhledávač mohl vypadat. Jakoby se vracela služba iGoogle, která byla modernizována a ještě více personalizována na základě vašich dat. Synchronizace s vaším mobilním telefonem nebo tabletem může být velké lákadlo. Otázka je, jestli se tato možnost setká s kladnou odezvou.

 

Zdroj: googlesystem.blogspot.cz

Exit mobile version