Dotekomanie.cz

Ematic Genesis Prime: 7palcový tablet za 1 600 Kč

Jestliže se momentálně se poohlížíte po cenově dostupném tabletu, jehož úhlopříčka nepřesahuje 7 palců, tak jedním ze žhavých kandidátů může být nově představený Genesis Prime od Ematicu. Technické specifikace tabletu nejsou příliš oslňující, proto je spíše zaměřený na nenáročné uživatele.

Ematic představuje Genesis Prime s dvoujádrovým procesorem taktovaným na 1.1 GHz, 400MHz grafickým čipem a 512MB pamětí RAM. Kapacitní 7palcový displej převážnou většinu zklame svým rozlišením 800 x 480 pixelů a ani přední 0,3MPx kamerka nenadchne. Interní paměť v základu nabídne 4 GB volného místa a dalších 5 GB získáte od cloudové služby Pogoplug.

Mezi další funkce lze zařadit USB port 2.0, 3,5mm audio jack, možnost připojení na Wi-Fi či podpora paměťových microSD karet. Potěšit může operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean a certifikace společností Google, z čehož vyplývá plná podpora obchodu Play a integrace Google služeb.

Rozhodně nejde o žádného velkého konkurenta pro Kindle Fire nebo Nexus 7, ale minimálně o levnější alternativu 7palcového zařízení. Jedná se o příjemného společníka pro surfování po internetu, čtení knih, procházení sociálních sítí či přehrávání videí. Genesis Prime můžete nyní předobjednat u Amazonu nebo J&R za 79,99 dolarů, což v přepočtu vychází na přijatelných 1 585 Kč. K dostání by měl být do jednoho měsíce.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version