Dotekomanie.cz

Acer Liquid E2 – 4jádro se dvěma sloty na SIM karty

Smartphony se dvěma sloty na SIM karty nejsou až tak moc běžné v našich končinách. V Asii je tomu naopak a na tamějším trhu najdete i topmodely s takovou výbavou. Nyní společnost Acer představila smartphone Liquid E2, který nezaujme jen sloty na SIM, ale také může překvapit výkonem.

Bohužel marně čekáte, že zde najdete nějaký supervýkonný procesor. Je vybaven 4jádrovým procesorem MediaTek MT6589 s technologií Cortex A7. Taktovací frekvence se zastavila na 1.2 GHz,  přičemž o grafiku se postará PowerVR SGX544MP. Velikost RAM je 1 GB a interní paměť je 4 GB, ale nechybí slot na microSD karty. Displej má úhlopříčku 4.5 palce s rozlišením qHD a je využita technologie IPS.

Na zadní straně najdete 8MPx foťák se schopností natáčet videa v 1080p. Na přední straně se nachází kamera pro videohovory s 2 MPx. Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 2000 mAh, což není příliš vysoká hodnota, ale mělo by to stačit na jeden den používání. Zajímavostí je, že Acer nešetřil na dodatečné výbavě a najdeme zde například DTS zvuk. V oblasti konektivity najdeme podporu HSPA+ (až 42Mbps HSDPA), Wi-Fi, Bluetooth 3.0, GPS s A-GPS a FM radio.

Tento model bude k dispozici i ve variantě se slotem na jednu SIM kartu, přičemž cenovka za vybavenější verzi bude za 229 eur. V přepočtu vychází cenovka na necelých 6 000 Kč. V tuto chvíli je dostupnost oznámena na polovinu května a zatím jen pro Belgii, Nizozemsko, Ukrajinu, Francii, Španělsko, Velkou Británii, Itálii, Německo a Rusko. Následně by se přístroj mohl dostat na zbylé evropské trhy, ale informace o České republice zatím nemáme.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version