Dotekomanie.cz

Co vše Google Glass dokáží – Timothy Jordan ukazuje na videích

Projekt Google Glass byl představen přibližně před rokem a za tu dobu nás Google masíruje různými ukázkami a znělkami. Doposud jsme věděli jen o některých schopnostech těchto chytrých brýlí a na poslední videu jsme mohli vidět, že se uplatní kromě hlasového ovládání i gesta. Některé redakce měli možnost si tuto novinku vyzkoušet, ale zatím jsme neviděli přímo to, co vidí majitel Glass.

Timothy Jordan (Developer Advocate) na konferenci SXSW 2013 ukazuje přímo, co všechno tyto brýle dokáží. K dispozici je záznam samotné přednášky, kde je obsah z brýlí přenášen na plátno a my tak můžeme vidět, co se zobrazuje přímo Jordanovi. Vše se odehrává v reálném čase a z této demonstrace již víme o třech možnostech ovládání. V první řadě zde máme hlasové ovládání, ale potvrzuje se, že jsou zde dále dotyky a gesta. Takže ve výsledku budete moci procházet třeba mezi Google Now kartami jednoduchým máchnutím nebo gestem před brýlemi.

V dalším videu můžete vidět, jak se odpovídá na emaily. Zde Timothy Jordan využil hlasového vstupu. Také se můžete podívat na ukázku používání Skitch.

Z těchto videí lze vidět, že Google Glass není jen tak obyčejný experiment. Již nyní se ukazuje, že o tyto brýle začínají jevit zájem i společnosti, jenž je chtějí využít pro své zákazníky. Budeme si muset počkat, než se z Glass stane běžný produkt, ale máme se na co těšit.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version