Dotekomanie.cz

Samsung rozjíždí masovou výrobu Full HD displejů

Tento rok jednoznačně patří smartphonům, které mají Full HD rozlišení. Dříve jsme se s podobnou inovací mohli setkat nejprve u největších výrobců, ale za poslední dobu se tyto poměry poněkud liší. Poslední firmou, která zatím nepředstavila smartphone pro tento rok, je společnost Samsung.

V tuto chvíli nenajdeme v portfóliu tohoto výrobce ani jeden Full HD mobil, což se zjevně rychle změní. Na základě informací korejského deníku DDaily se v tuto chvíli rozbíhá masová výroba těchto displejů. Nabídnou hustotu 440 ppi při úhlopříčce 5 palců. Ta je zatím jen spekulativní, jelikož se nedávno objevilo několik informací o tom, že by Samsung mohl jít s velikostí spíše dolů.

Zřejmě se ptáte, na co korejský výrobce čeká, když konkurence již běžně začíná prodávat smartphony s velmi jemnými displeji. Odpovědí je nadcházející top model, který by měl jako první ukázat novou technologii AMOLED displejů. V tuto chvíli se již pomalu potvrzuje, že se bude jednat o GT-I9500, který bude znám jako Galaxy S IV. Bohužel již netušíme, kdy přesně dojde k uvedení tohoto modelu.

Pokud se v tuto chvíli rozběhla masová výroba  Full HD AMOLED displejů, asi budeme moci očekávat uvedení novinky již v březnu. Navíc to napovídá tomu, že by Samsung nemusel odkládat prodej. Odhaduje se, že byste si mohli aspoň na některých trzích zakoupit SGS IV již v dubnu, ale je klidně možné, že se bude inspirovat Applem a vše rozehraje rychle a přesně.

Zdroje: sammobile.com, ddaily.co.kr

Exit mobile version