Dotekomanie.cz

Google zavádí funkci Sign-In pro lepší propojení webových služeb

Google + Sign In je nová funkce, která propojí široké spektrum aplikací a webových stránek, které ji budou podporovat. Obdobnou funkci již nějaký čas nabízí Facebook. Google+ Sign-In jde ale mnohem dál a nabídne opravdu široké spektrum možností, jak tuto novou funkci využívat. Pokud již máte účet na Google, budete moct přihlášení přes váš účet použít i pro aplikace a webové stránky mimo ekosystém Google. Stačí se přihlásit pomoci přihlašovacího pole a je to. Rovněž bude v těchto případech podporováno přihlášení ve dvou krocích, které zahrnuje verifikaci pomocí zaslání ověřovacího hesla na váš mobilní telefon. Veškerou správu vašich přihlášení do aplikací můžete provádět na této adrese.

Další výhodu tato funkce pak přináší v tom, že pokud se jednou přihlásíte pomocí Google účtu na nějakém webu, ze kterého například povede odkaz na aplikaci v Google Play, nebudete přesměrováni  do on-line obchodu, ale budete si moct tuto aplikaci stáhnout přímo z webových stránek na jedno kliknutí.

Google+ Sign-In bude také podporovat selektivní sdílení, kdy se vy sami rozhodnete, zdali budete obsah sdílet s vybranými kruhy, nebo jej budete sdílet jen sami se sebou a obsah tak zůstane privátním. Novinkou budou také jakási interaktivní tlačítka ve sdíleném obsahu. Například vy nasdílíte do svého streamu odkaz na nějakou hudbu, aplikaci či hru a ostatní si budou moci přidanou položku rovnou stáhnout nebo zakoupit.


Pokud se například rozhodnete podělit se o zajímavou restauraci, stačí nasdílet odkaz a ostatní budou mít možnost zobrazení jídelního menu přímo v mobilní aplikaci Google+. Vše nyní závisí na tom, jak budou vývojáři a webmasteři aktivní a budou se snažit tuto funkci a propojení začlenit do svého obsahu. Bezesporu se ale jedná o malou revoluci, která přináší mnoho možností.

Možná se nám takto odhaluje novinka, která byla objevena v kódu aplikace Google Plus, o které jste si mohli přečíst v tomto článku. Zřejmě se budeme moct těšit na aktualizaci, která nám přinese větší možnosti správy účtu G+.

Aktualizováno

S touto novinkou souvisí také aktualizace Play Services na verzi 3.x, která se týká systému Android. Nyní nově budete moci nalézt novou položku v seznamu aplikací, která nese označení „Nastavení Google“.

Zdroj: googleplusplatform.blogspot.cz

Exit mobile version