Dotekomanie.cz

Google Project Glass Part 2 – další generace brýlí se dvěma displeji

Již minulý rok na Google I/O jsme mohli obdivovat chytré brýle od Googlu, které se představily poněkud netradičně. Prozatím čekáme na oficiální uvedení a začátek prodeje. Bohužel se nebude jednat o nijak levné zařízení, jelikož se předpokládá cenovka 1 500 dolarů. I tak se mnozí těší na nejnovější zážitek, který přináší sám Google. Nyní se ukazuje, že se nejedná o až tak pokusný projekt, jak bylo původně myšleno.

Americký patentový úřad nyní odtajnil přihlášku, která se jmenuje Google Project Glass Part 2. Jedná se o druhou generaci Google Glass, za níž stojí opět sám Sergey Brin jako vedoucí celého projektu. Už jen podle nákresů z patentové přihlášky, která byla podána v roce 2011, je jasné, že se nejedná jen o vylepšenou verzi současných brýlí.

U druhé generace brýlí budou k dispozici dva binokulární displeje (HMD), které mají přinést maximální zážitek z rozšířené reality. Dalo by se skoro říci, že tentokrát uvidíme informace ve 3D, ale zde se skýtá jeden zásadní problém, který můžeme vidět u současné technologie. Ne každý dokáže snést dlouhé sledování takového obrazu. Google si věří a prý vyvinul systém na korekci a eliminaci nepříznivých vlivů.

Samotný patent je sice velmi detailní, ale prozatím čekáme na současnou verzi. Možná se s touto novinkou setkáme příští rok na další konferenci Google I/O. Prozatím nemusíme počítat s tím, že by došlo k uvedení před samotným začátkem prodeje první generace.

Zdroj: slashgear.com

Exit mobile version