Dotekomanie.cz

Galaxy Altius – chytré hodinky od Samsungu?

Pomalu se blíží termín, kdy korejská společnost Samsung uvede na trhu další generaci top modelu z rodiny Galaxy. Nedávno se objevilo několik kódových jmen, která označují celou novou sérii zařízení. Jedním z nich bylo i Galaxy Altius, u kterého se předpokládalo, že se jedná jen o jiné pojmenování SGS IV. Nyní se zdá, že se ve skutečnosti bude jednat spíše o doplněk v podobě chytrých hodinek.

Celý oficiální název má být Samsung Galaxy Altius, ale zde se může odehrát ještě mnoho změn. Podle některých informací budou tyto hodinky představeny zároveň s novým top modelem. Nyní web SlashGear přichází se snímky obrazovek z Galaxy Altius, které měly být zachyceny na prototypu, jenž se testuje u čínského operátora SK Telecom.

Zatím není zcela jasné zařazení tohoto zařízení, ale s největší pravděpodobností bude mít modul pro data, takže můžeme asi počítat s nanoSIM kartou. První snímky také ukazují, že se systém bude podobat svým vzhledem spíše Windows Phone prostředí, ale již nyní víme, že se nebude jednat o Android.

Samsung zřejmě vytvořil proprietární systém nesoucí název AltiusOS beta2. Kódové označení zařízení Altius je Samsung-GA7, což naznačuje, že se zde bude nacházet LCD displej. Screenshoty mají rozměr 500 x 500 pixelů, z čehož nelze jednoznačně určit úhlopříčku displeje. Pouze z toho údaje lze určit, že se bude jednat o čtvercový displej, což by sedělo na hodinky. Vnitřní uživatelská paměť je 235 MB, což je také poslední údaj, který je nám znám.

Ačkoliv zde máme první snímky obrazovky, nemusí se jednat o finální podobu systému a uživatelského prostředí. Navíc se může jednat o silně upravený Android, ale důkaz o tom neexistuje. Nyní si opravdu musíme počkat, jestli se Samsung pochlubí chytrými hodinkami zároveň s SGS IV.

Je poněkud zvláštní, že po informacích o hodinkách z dílny Applu se objevují první „úniky“ od korejského výrobce. Zřejmě se tak schyluje k nové válce, kde se povede boj o nejlepší chytré hodinky pro smartphony. Samozřejmě již nyní na trhu najdete od různých výrobců podobná zařízení, ale až dva největší hráči mohou rozhodnout o tom, jestli se tento typ produktu může rozšířit.

Zdroj: slashgear.com

Exit mobile version