Dotekomanie.cz

BlackBerry 10 získá podporu aplikací z Androidu 4.1

Je to zhruba necelý týden, kdy společnost BlackBerry představila zbrusu nový model. Právě včera na vývojářské konferenci oznámila překvapivou zprávu, ze které vyplývá, že jejich operační systém BlackBerry 10 v nejbližší době začne podporovat aplikace z operačního systému Android, jež jsou kompatibilní s verzí 4.1 Jelly Bean.

Celou dobu se BlackBerry snažilo udržet tuto informaci pod rouškou tajnosti, tedy až do dnešního dne, kdy je jasné, že tento převod aplikací bude možný. Na vývojářské konferenci bylo k vidění zařízení s názvem BlackBerry Dev Alpha C, což je QWERTY telefon, který vývojářům umožňuje přizpůsobovat své aplikace pro nejnovější BlackBerry Q10. Kromě toho také společnost představila aktualizovaný SDK balíček pro zařízení vybavené klávesnicí.

Samozřejmostí je, že se BlackBerry vůbec nepochlubilo s čísly z předprodeje, i když vlajková loď BlackBerry Z10 se začala prodávat teprve včera v Kanadě, a tak zřejmě ještě budeme muset nějakou chvíli počkat na první konkrétní čísla týkající se prodeje. Doufejme, že se ostružinový výrobce hned v začátcích odrazí od dna a tvrdě nenarazí na trhu v zámoří.

Zdroj: intomobile.com

Exit mobile version