Dotekomanie.cz

Reactiv Dialer: rychlé vyhledávání kontaktů pomocí funkce T9

Pokud požíváte ve svém telefonu ROM založenou na čistém Androidu, tak možná patříte mezi ty, kterým chybí funkce rychlého vyhledání kontaktu přes číselnou klávesnici telefonu. Je tak trochu s podivem, že tato funkce není součástí čistého Androidu včetně nejnovější verze Jelly Bean 4.2. Konkrétně funkce T9 při vytáčení čísla po stisknutí kláves ihned našeptává shodné kontakty. Stačí tak zadat prvních písmena jména kontaktu a ihned se vám zobrazí nalezené výsledky. Proto nemusíte pracně hledat v adresáři a ani ručně vyťukávat telefonní číslo.

Senior vývojář XDA, (Phat7) vyvinul jednoduchou aplikaci zvanou Reactiv Dialer, která do systému integruje klávesnici telefonu. Mezi vlastnosti patří podpora více jazyků, chytré vyhledávání kontaktů, rychlé vytočení posledního volaného čísla, historii volání, možnost editovat předvolené číslo anebo skrýt číselník gestem.

Reactiv Dialer je k dispozici zdarma. Pokud byste chtěli získat podporu více témat simulující například prostředí ICS, HTC nebo TouchWiz, budete si muset připlatit 30 Kč.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Exit mobile version