Dotekomanie.cz

NTT DoCoMo Junior SH-05E: Nový přírůstek pro vaše dítě

Tablety nebo notebooky přímo určené dětem mají již vyhraněnou svoji specifickou kategorii, jenže do popředí se pomalu dostávají i chytré telefony pro nejmladší generaci, které nabídnou takřka totožné možnosti jako předchozí zmíněná zařízení. Nejnovější přírůstek v těchto dnech přivedl na svět japonský operátor NTT DoCoMo, a to model s označením Junior SH-05E.

Telefon samozřejmě rodičům nabídne dálkové zamykání a další možnosti nastavení jako například nastavení maximálního počtu provolaných minut za den nebo vyfiltrování nevhodného internetového obsahu. Po technické stránce zařízení nabídne dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz, QHD displej o neupřesněné velikosti, 12MPx fotoaparát, 8GB vnitřní paměť, GPS a dokonce i podporu mobilních plateb.

Základní vlastnosti ještě doplní ochrana proti prachu a přímému světlu. Jako operační systém na něm najdete Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich. Na trh přijde hned v několika barevných provedeních, a to v růžové, modré a neutrální bílé barvě. Nelze příliš předpokládat, že se prodej rozšíří do celosvětového měřítka, ale doufejme, že tento chytrý telefon bude impulsem pro další výrobce aktuálně zaměřené na nejmladší generaci a dočkáme se tak podobných zařízení.

Zdroj: phandroid.com

Exit mobile version