Dotekomanie.cz

Ditalix: vyzkoušejte si úžasné živé tapety pro Android

Pokud si rádi zkrášlujete plochu na svém Androidu živými tapetami, možná by vás mohla zajímat novinka zvaná Ditalix, která se objevila na XDA Developers fóru. Živé pozadí pochází z dílny vývojáře ftgg99. Ditalix ale nejsou jen tak ledajaké tapety. Novinka přináší interaktivní prvky, díky kterým budou tapety reagovat na vaše doteky a budou se podle jejich intenzity měnit v reálný obraz.

Princip spočívá v jakémsi obrazci, který se skládá z jednotlivý segmentů tvořených čtvercovými, kruhovými a dalšími tvary, který se na základě dotýkání na displeji mění v reálný obraz. Dotekem se tyto segmenty rozpadají na menší a menší kousky, dochází k barevnému míchání, až se nám nakonec zobrazí výsledný obraz, a to celé se stále opakuje dokola. Chování motivů můžete poměrně detailně upravovat v nastavení aplikace.

Upravit lze rychlost animace, způsob, jakým se bude obraz měnit, světlost, hloubku atd. Jako pozadí můžeme nastavit jak přednastavený obrázek z galerie aplikace, tak jakýkoliv z naší fotogalerie umístěné v telefonu. Pokud si ale budeme chtít vybrat svůj vlastní motiv, musíme za tuto funkci zaplatit. K dispozici jsou rovněž další zajímavá témata, která jsou ale také za poplatek. Vývojář nabízí ještě jednu možnost hodnou pozornosti. Pokud se budete chtít podělit o svůj vyladěný motiv, můžete jej zaslat tvůrci, který jej začlení do aplikace. Ditalix je ke stažení na Play Store zdarma. Připlatit si budete muset v případě dalších rozšíření.

 

Zdroj: forum.xda-developers.com

Exit mobile version