Dotekomanie.cz

Vánoce 2012: Jaký tablet vybrat do 5 000 Kč

Ne každý v dnešní době chce vynaložit co nejvíce financí za nový tablet, o kterém ani většina neví, zda najde nějaké výrazné uplatnění. Jestliže si chcete tento druh zařízení nejprve oťukat, nemusíte zoufat, jelikož výrobci tabletů myslí právě i na takové uživatele a nabízí několik cenově dostupných modelů.

Při výběru tabletu s cenovou hranicí do 5 000 Kč není potřeba se držet nějakých zásadních kroků, protože nabízí úplný možný základ a liší se pouze minimálně, ale i přesto vám nastíníme pár možných skutečností, na které můžete při výběru narazit. Některé tablety mají tendenci být v čínském jazyce, jiné nabízejí špatné rozlišení displeje a ostatní můžou nabíhat dlouhou dobu díky slabému procesoru a malé operační paměti. Proto jsme se snažili pro vás vybrat ty, se kterými byste neměli narazit na podobné problémy a dostanete tak odpovídající zařízení za adekvátní cenu.

Yarvik TAB464

Prvním a zároveň jedním z nejlepších tabletů v této cenové kategorii je zařízení od výrobce Yarvik. Tablet je poháněn jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 o frekvenci 1,2 GHz a 512MB pamětí RAM. Rozlišení 10palcového displeje je 1024 x 600 a v jeho základu nalezneme předinstalovaný operační systém Android ve verzi 4.0. Uživatelská paměť je 8 GB a dále ji rozšíříte pomocí paměťové karty. Specifikace můžeme doplnit přítomností Wi-Fi, HDMI či baterie s 8hodinovou výdrží. Cena v českých eshopech startuje na 3 571 Kč.

Graf ceny produktu Yarvik TAB464 poskytuje server Heureka.cz

GoClever TAB A104

Druhým v pořadí je tablet GoClever, jenž disponuje 10palcovým displejem s rozlišením 1024 x 600, jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 o frekvenci 1 GHz, 1GB pamětí RAM a baterií, která vydrží 6 hodin. Své dokumenty uložíte na rozšiřitelnou 8GB uživatelskou paměť. Operačním systémem je zde samozřejmě Android, a to ve verzi 4.0. Mezi další vlastnosti patří taktéž Wi-Fi nebo HDMI. Případné zájemce čeká cenovka začínající na hranici 3 360 Kč.

Graf ceny produktu GoClever TAB A104 poskytuje server Heureka.cz

Prestigio MultiPad PMP5080C

Naším posledním tipem na vhodný vánoční tablet bude model s názvem MultiPad, jehož 8palcový displej s rozlišením 800 x 600 je hnán jednojádrovým procesorem ARM Cortex-A8 s taktem 1 GHz a pamětí RAM o velikosti 1 GB doprovázenou Androidem 4.0. Vnitřní paměť nabízí 8 GB a samozřejmostí je možnost rozšíření prostřednictvím paměťové karty. Baterie vám na něm dovolí strávit přiměřených 6 hodin a vlastnosti završí Wi-Fi a HDMI. Závěrem zbývá dodat jeho cenu, která se příliš neliší oproti předchozích a je 3 450 Kč.

Graf ceny produktu Prestigio MultiPad PMP5080C poskytuje server Heureka.cz

Exit mobile version