Dotekomanie.cz

HTC v listopadu zastavil svůj propad

Jestliže jste již nevěřili ve zlepšení finanční stránky tohoto tchajwanského výrobce, tak vás překvapíme informací, kterou včera společnost vypustila na veřejnost. HTC, potýkající se delší dobu spíše v červených číslech, odhalilo své tržby za měsíc listopad, kde lze konečně pozorovat první vzestup o úctyhodných 23 %!

Společnost tak svůj 4měsíční pokles zastavila, čemuž možná pomohlo představení první dvojice chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone 8, a to s označením 8X a 8S. HTC taktéž vypustila do mobilní světa oživenou vlajkovou loď One X+, ale dostupnost byla ve značné míře omezená, takže není zcela jasné, zda se její prodej nějak výrazně promítl na vzestupu.

HTC DNA má být dalším zařízením s operačním systémem Android, které by se mohlo podílet na pozitivním výsledku a jeho představení je naplánováno pouze pro zámořského operátora Verizon, jehož sklady s tímto modelem budou omezené.

Tyto údaje nevěstí nic dobrého pro Windows Phone 8 a Microsoft, který doufá, že dosáhne významné návratnosti nejnovější verze svého mobilního operačního systému.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version