Dotekomanie.cz

Facebook Messenger – nástroj pro posílání sms?

Jistě jste si všimli, že se objevily zvěsti o tom, že si Facebook dělá zálusk na službu WhatsApp. Nové informace, které byly zveřejněny na serveru The Verge, mluví o tom, že aplikace Facebook Messenger by již neměla být uzavřený komunikační nástroj v rámci služby Facebook, ale měla by být podobnou službou, kterou nabízí zmíněný WhatsApp nebo Kakao Talk a WeChat. Podstatné je to, že pro zasílání textových zpráv nebudete potřebovat účet na Facebooku, ale jen telefonní číslo a jméno. Mluví se o tom, že pro přihlášení do systému bude integrováno právě přihlášení do WhatsApp, což v podstatě potvrzuje již zmíněné spekulace o propojení těchto dvou sociálně-komunikačních služeb.

V oblasti zasílání SMS zdarma prostřednictvím internetu WhatsApp jasně dominuje a potvrzuje to nedávným překročením 10 miliard poslaných zpráv a 100 milióny stažení z Google Play. Své dominantní postavení napříč platformami upevňuje i umístěním na prvních příčkách nejoblíbenějších aplikací v Apple App store a úspěch slaví i u uživatelů platformy BlackBerry.  Vzhledem k tomu, že je Android masově rozšířeným operačním systémem po celém světě, je toto logickým krokem Facebooku pro co největší ovládnutí této oblasti a zajišťování si tak silné pozice na poli sociálních sítí a komunikace.

Zpočátku by tato aktualizace měla být dostupná pro Indii, Austrálii, Indonésii, Venezuelu a Jižní Afriku. Postupně Facebook slibuje rozšíření do dalších zemí. Mluví se také o tom, že by toto mohl být další z kroků, který by vedl k upevnění spekulací o tajemném Facebook telefonu, jenž by tak mohl z velké části nahradit komunikaci v rámci běžných operátorských tarifů. Zdali tomu tak bude, je veliká otázka. Jisté je, že dnes díky stále více se rozšiřujícímu připojení k internetu máme mnoho možností jak komunikovat s ostatními a přitom ušetřit za volání a SMS.

Další otázkou je, jak dlouho se to bude líbit operátorům tedy minimálně těm našim, kteří zde vytváří tolik zmiňovaný specifický trh. Necháme se překvapit dalším vývojem.  A co vy? Používáte některé z alternativních způsobů komunikace? Pokud ano, podělte se s ostatními, jaké z bezplatných způsobů komunikace preferujete právě vy.  Vaše názory nás a naše čtenáře zajímají.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version