Dotekomanie.cz

4. mobilní operátor nebude do Vánoc

Aukce volných rádiových kmitočtů měla dle plánu již dávno skončit, ale všichni čtyři zájemci projevují nebývalé snažení. Rozhodně to může být dobré znamení. Bohužel aukce stále pokračuje a nenaplní se ani původní předpoklady, že se dočkáme výsledku ještě do Vánoc.

ČTÚ muselo sáhnout k opatření a prodloužit samotnou aukci. Bohužel nebude probíhat přes svátky. Proto v tuto chvíli pozastavuje celé jednání. Všichni zájemci se následně vrátí k vyjednávání po novém roce. Úřad k celé záležitosti vypustil velmi krátkou tiskovou zprávu.

Praha, 21. prosince 2012. Český telekomunikační úřad oznamuje, že po dobu vánočních a novoročních svátků přeruší aukci volných rádiových kmitočtů k zajištění veřejné komunikační sítě v pásmech 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz. Aukce bude s ohledem na stále trvající zájem dražitelů pokračovat i v novém roce.  

Hlavním cílem aukce je zajistit občanům a podnikatelům služby vysokorychlostního mobilního internetu v nových sítích tzv. čtvrté generace a zlepšit dostupnost této služby i v méně obydlených oblastech. Stanovené podmínky rovněž podporují prohloubení hospodářské soutěže, což se odráží i v účasti nového zájemce o vstup na trh.

 PhDr. František Malina

Pokud vás zajímají bližší informace o volných frekvencích, nebo chcete vědět, jak podobná aukce probíhala u sousedů, tak se podívejte na následující díl pořadu Hangoutu Mobilně. Zde nám odpovídal expert na mobilní komunikace Radek Zajíc.

Exit mobile version