Dotekomanie.cz

ZTE rozjíždí aktualizaci na Android 4.2

Asi si říkáte, že když chcete mít nejaktuálnější systém ve smartphonu, tak musíte jít přímo ke zdroji. Tím samozřejmě myslím řadu Nexus, kde je zvykem, že aktualizace dorazí nejpozději v horizontu několika dnů maximálně týdnů od vydání nového systému.

I jiných smartphonů jsme si zvykli na zpoždění, které je někdy až tak velké, že aktualizaci raději firma odpíská a majitelé se nakonec nedočkají. V tuto chvíli neexistuje výrobce, který by nějakým způsobem spěchal s modernizací, ale asi jeden začíná vybočovat z řady.

ZTE nyní oficiálně oznámilo, že v tuto chvíli míří aktualizace na Android 4.2 na jeden z jeho modelů. Tím je ZTE N880E a jedná se o první vlaštovku. Pokud chcete zapátrat po tomto modelu a podívat se na jeho cenovku, tak vás zklamu. U nás se neprodává. Jeho domovina je v Číne, kde se ho prodalo přes 1 milión kusů.

Tomu říkám rychlost. Google představil Android 4.2, uvolnil jej k aktualizaci třeba pro Galaxy Nexus a už se objevil výrobce, který aktualizuje jeden ze svých modelů v tom samém měsíci. Dokonce se ZTE nechalo slyšet, že to není jediný model, a tak se updatu dočkají i jiné smartphony. Dočkají se někteří majitelé ZTE mobilu u nás Androidu 4.2 ještě do konce roku? To zatím nevíme. Rozhodně je to velmi příjemný krok správným směrem. Někteří výrobci by se mohli učit.

Zdroj: zte.com.cn

Exit mobile version