Dotekomanie.cz

Zophone i5 je nejvěrnější současný klon

Na přímé kopírování mobilů jsme si již zvykli a většinou se jedná o naprosto věrně dvojníky z Číny. Tentokrát se můžete podívat na Zophone i5, který vypadá, jakoby vypadl přímo z „výrobních linek“ Applu. Již jednou se objevila tak věrná kopie, že i novináři byli zmateni a chvíli tápali, jestli je to originál, nebo ne. Tentokrát se mnozí asi spletou taktéž.

Vzhledem tato čínská kopie zmate asi hodně lidí, ale tentokrát si výrobce dal opravdu záležet. Například samotný displej má opravdu 4 palce a dokonce disponuje tím samým rozlišením jako originální iPhone 5. Rozlišení je tedy 1136 × 640 pixelů. Zbytek specifikací se naštěstí liší.

Jako procesor byl osazen MT6577 s taktovací frekvencí 1,2 GHz a jedná se o dvoujádro. Paměť RAM dosahuje na 1 GB a interní úložiště je pouze 4 GB. Na zadní straně najdete 8MPx kameru, slot na microSD karty pak na boku mobilu. Baterie má kapacitu 1 400 mAh (originál má 1 420 mAh) a dle dostupných informací byl použit systém Android 4.1. To vše získáte za cenu 200 dolarů. Takže pokud vám někdo věnujete iPhone 5 se slotem na microSD karty, tak to nebude originální výrobek od Applu. Snad se brzy objeví, abychom mohli srovnat tuto kopii s originálem.

Zdroj: ubergizmo.com

Exit mobile version