Dotekomanie.cz

XDA Developers: OEM roku je Sony Mobile!

Vztahy mezi Sony Ericssonem a komunitou XDA Developers byly ještě před rokem na bodu mrazu. Však vzpomeňme na modely z roku 2010 a 2011, které nebyly po softwarové stránce v pořádku, a pokud ano, tak tehdejší SE zatnulo tipec aktualizacím. Dnes máme skoro rok 2013 a situace je diametrálně odlišná.

Jak se Sony chlubí na svých stránkách, tak opravdu získala cenu partnerství roku. Postoj společnosti k vývojářům se změnil a nyní udržuje s komunitou velmi dobré vztahy. Snaží se podporovat nezávislé vývojáře, poskytuje možnosti otevření bootloaderu a uvolňuje zdrojové kódy jádra pro své mobilní portfolio.

Pokud si pročtete diskuze na XDA Develepors, bude vám brzy jasné, že nejvíce probíraná témata, alternativní ROM a úpravy, se objevují v sekci pro mobilní telefony Sony. Velký dík si zaslouží i tým FreeXperia, který stojí za mnohými úspěšnými ROM pro Xperie. Možnost vyjádřit svůj názor má komunita i v anketě, kde Sony připadá nadpoloviční většina hlasů, čímž dává vývojářům najevo souhlas s jejich verdiktem.

V krátkosti si můžeme ukázat kroky, které Sony během roku udělala:

Zdroj: developer.sonymobile.com

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version