Dotekomanie.cz

Soutěž GUGCamp na DevFestu

V rámci akce DevFest pořádané českým GUGem probíhala také soutěž aplikací zvaná GUGCamp. V ní měli autoři aplikací možnost představit své projekty, přitáhnout k nim pozornost a získat zpětnou vazbu.

Přihlášeno bylo celkem 5 aplikací. Každý řečník měl k dispozici možnosti připojit notebook/tablet/smartphone k projektoru a využít vizualizér. Časový limit na prezentaci byl 7 minut. Pokud prezentující skončil dříve, přišly na řadu dotazy diváků a poroty.

Odborná porota byla tvořena dvěma muži a jednou ženou. Pánové zkoumali především odbornou stránku věci a dáma se odborně podívala na kvalitu prezentace. Řečníci měli tedy za úkol přesvědčit Jeanne Trojan, Marka Seberu a Jiřího Knesla.

Qoolture

Prezentující: Mikuláš Sychra

Technologie: Maps API

Aplikace Qool (Qoolture) zprostředkuje rozsáhlý kulturní přehled v moderním pojetí. Je silně zaměřena na práci s polohou uživatele a nabízí tedy v první řadě informace z blízkého okolí. Databáze událostí a míst je originální (není převzatá) a je velmi rozsáhlá (1 500+ míst / 10 000+ nových akcí každý měsíc), nabízí navigaci v několika světových jazycích a je primárně optimalizována pro mobilní zařízení (=pomalejší internet). Aplikace je dostupná přes webové rozhraní pro většinu platforem a ke stažení jako zvláštní verze pro iOS, brzy též pro Android.

Další informace: Web

Hlasová biometrie pro Android

Prezentující: Petr Schwarz

Technologie: Android

Software slouží k identifikaci nebo verifikaci osoby na základě hlasu. Z nahrávky řeči se vytvoří hlasový otisk, který je pro každou osobu unikátní. Hlasové otisky lze mezi sebou porovnávat. Funkce je dostupná pro další vývojáře pomocí jednoduchého aplikačního rozhraní.

Další informace: Web

StreetAlert

Prezentující: Ondřej Veselý

Technologie: Android, Geolocation API, Gmail

Aplikace, která vám může zachránit život. Hyperlokální zpravodajství život ohrožujících událostí. Webová služba v Pythonu, která agreguje informace o nebezpečných stavech (živelné pohromy, zásahy policie), určuje jejich polohu a varuje uživatele v bezprostřední blízkosti. Pilotně spouštíme pro Jihomoravský kraj.

Další informace: Web

DroidDia – diagramy s Androidem Prezentující

Prezentující: Ondřej Janovský

Technologie: Android

DroidDia je aplikace na vytváření rozličných diagramů (BPMN, flowchart, network diagram, usecase, Venn…). Diagramy lze exportovat jako PNG nebo SVG.

Další informace: Web

Dotekománie

Prezentující: Václav Pavlín

Technologie: Android

Aplikace nabízí články webu Dotekománie v přehledné a příjemné podobě pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Aplikace je navržena s důrazem na jednoduchost, rychlost a podporu velkého množství zařízení – včetně tabletů (s UI optimalizovaným pro tyto placky). Nabízí vyhledávání, vkládání komentářů a sdílení článků, ale především nabízí (revoluční) možnost předplatného. To pak zajistí čtení článků bez reklam (v aplikaci i na webu), možnost stahovat články do zařízení a označovat je jako oblíbené (pro rychlý přístup).

Další informace: Dotekománie.cz (představení aplikace)

Vítězové

Všechny prezentace byly dobře provedeny a projekty byly opravdu inovativní a zajímavé. Porota se usnesla na tomto pořadí:

  1. DroidDia – Ondřej Janovský
  2. Qoolture – Mikuláš Sychra
  3. Hlasová biometrie pro Android – Petr Schwarz

Přejeme všem zúčastněným hodně štěstí v dalším vývoji a budeme jejich projekty dále sledovat!

Exit mobile version