Dotekomanie.cz

Nexus 4 má (ne)vyjímatelnou baterii

LG a Google představili zvláštní formou nový Nexus 4, o kterém se dočtete, že nemá vyjímatelnou baterii. Je to pravda, ale výměna není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Pro mnohé je toto zásadní argument při koupi nového smartphonu.

Ostatně dost z vás může potvrdit, že je například jednodušší resetovat mobil vyjmutím baterie. Nebo pokud chcete nahradit stávající za akumulátor za větší. To asi u Nexusu 4 nebude možné, ale třeba se objeví stejná baterie s větší kapacitou. Ta stávající má 2100 mAh a běžný uživatel ji sám nevymění. Tedy pokud nemá po ruce šroubovák a trochu odvahy.

Stačí vám tedy odšroubovat dva spodní šroubky a následně ještě uchycení baterie k základní desce. Je to komplikovanější, ale čekalo se, že to bude ještě více náročné. Samozřejmě neradíme, aby to někdo zkoušel, jelikož by mohlo dojít k celkem závažnému poškození.

Obě části mobilu jsou propojeny pomocí kontaktů, a pokud by došlo k jejich poškození, přijdete o signál. Tuto výtku zaznamenali hlavně na XDA Developers. Výsledkem tedy je, že si můžete podomácku vyměnit baterii. Máte stále potřebu vybírat si mobil jen z vyjímatelnou baterií?

Zdroje: talkandroid.com, xda-developers.com

Exit mobile version