Dotekomanie.cz

Chytrá světla ovládaná iPadem se rozsvítí v Londýně

Ne, nejedná se o žádnou promo akci Applu. Ani se neblíží další Olympijské hry. V Londýně budou skutečně po ulicích svítit chytrá světla, která budou moc technici ovládat pomocí iPadu.

Londýnská městská čtvrť Westminster plánuje vyměnit během následujících čtyř let 14 000 pouličních lamp. Důvod je jednoduchý – úspory. Původní plán byl, že by světla zhasla. To se ovšem nelíbilo obyvatelům a radní tak přistoupili k plánu B. Během čtyř let proinvestují 3,25 milionů liber a stávající pouliční osvětlení nahradí chytrými lampami.

Ty si dovedou samy ohlídat, zda nedošlo k poruše nebo zda se neblíží konec životnosti výbojky. V takovém případě informují centrálu, která může vyslat technika s konkrétním úkolem. Pomocí aplikace v iPadu je pak také možné nastavovat jas svítidla, což opět umožní snížit provozní náklady.

Celkově by měla Westminsterská radnice od roku 2015 každý rok ušetřit £420 000. Pokud se vše podaří a úspory se potvrdí, dá se očekávat, že uvidíme kolem světel pobíhat techniky s iPady ve stále větším počtu měst.

Zdroje: westlondontoday.co.uk, theverge.com

Exit mobile version