Dotekomanie.cz

Tablet od HTC definitivně nebude

Dlouho se mluví o tom, že HTC chystá nový tablet se systémem Android. Dokonce jsem viděli hned několik obrázků a internetem kolovaly specifikace. Teď je ale všem dohadům konec. HTC totiž promluvilo o své strategii ohledně tabletů a ti, kteří na tablet od HTC čekali, budou zklamáni.

Nebude mít ani sedm palců, ani deset palců. On totiž vůbec nebude. HTC v blízké budoucnosti žádný tablet na trh neuvede. Tak se dá shrnout vyjádření, se kterým přišel Jeff Gordon, manažer globální internetové komunikace HTC.

Už dříve do tohoto segmentu HTC trochu nakouklo. V Evropě (včetně České republiky) byl v prodeji tablet HTC Flyer se sedmipalcovým displejem a Androidem 3.2, který překrývala speciálně upravená grafická nadstavba Sense pro práci s větším displejem. Tablet dále doplňovalo pero HC Scribe, které sloužilo pro pohodlné psaní zápisků a poznámek (dnešní ekvivalent nalezneme například v S-Pen od Samsungu). V Americe pak byly k dispozici ještě další dva tablety. Prvním byl HTC EVO View 4G, který byl obdobou Flyeru a byl dostupný u operátora Sprint. Lišil se především podporou sítí WiMax a černým barevným provedením. Posledním přírůstkem do rodiny potom byl Jetstream. V tomto případě se jednalo už o desetipalcový tablet. Nechyběl tabletový systém Android 3.1 Honeycomb, podpora LTE a opět pero HTC Scribe.

  

Flyer, dvojče EVO View 4G a větší bratr Jetstream, který se k nám nikdy nedostal

Trh s tablety ale zjevně očekávání HTC nenaplnil. Například model Flyer měl problémy s prodejem především díky vysoké ceně. Ještě letos však mělo HTC přijít s novým modelem, který by designově zapadal do řady telefonů One. Nějakou dobu se mluvilo i o dalším, sedmipalcovém tabletu, který by konkuroval Nexusu 7. Ten pro HTC měla dokonce vyrábět externí firma. K tomu ale nakonec nedojde a HTC své tabletové snahy zakončuje prohlášením, že bude tento trh i nadále bedlivě sledovat.

   

Zdroj: androidandme.com

Exit mobile version