Dotekomanie.cz

První české i zahraniční ceny nových WP telefonů

Ještě nejsou v prodeji, finální verze jejich systému ještě nebyla představena, ale již nyní jsou v předprodeji. Mluvíme o prvních telefonech s Windows Phone 8. Na českých eshopech se objevily telefony Nokia Lumia 920 a Windows Phone 8X od HTC a my známe jejich ceny a částečně i dostupnost. Zvláště ta může nepříjemně překvapit.

Obchod Sunnysoft.cz ve své nabídce zveřejnil model Nokia Lumia 920 dostupný v předprodeji za cenu 14 999 korun. Pokud ovšem otevřete popis produktu, dozvídáte se, kdy bude telefon dostupný. Sunnysoft očekává dostupnost telefonu v prvním čtvrtletí roku 2013, což je zcela jistě zklamáním. Slabší model Lumia 820 je v předobjednávkách dostupná za 11 550 korun a informace o dostupnosti jsou zatím shodné jako u modelu Lumia 920. Nokia by tak zmeškala důležitý předvánoční trh. Připomeňme, že Nokia zatím oficiální datum pro žádnou zemi nezveřejnila a je pravděpodobné, že se bude datum uvedení ve světě lišit. Je tak možné, že v některých zemích předvánoční trh model 920 i sesterský model 820 stihne.

V první předobjednávkové nabídce se objevil i vlajkový model celé platformy HTC 8X. Internetový obchod CZC.cz ho nabízí za 13 999 Kč. V tomto případě je ovšem dostupnost zcela neznámá.

Model 8X se objevil už i v internetovém obchodě Amazon v Británii. Zde byla maloobchodní cena nastavena na nižší úroveň. V předprodeji Amazon nabídl tento telefon za £399, což v přepočtu představuje cenu pohybující se přesně mezi 12 a 13 tisíci korunami.

Informace o finální ceně a dostupnosti nových modelů budeme samozřejmě dále sledovat a budeme vás o nich informovat.

Exit mobile version