Dotekomanie.cz

Mozilla spustila vlastní Firefox Marketplace

Po menší odmlce Mozilla opět dává o sobě a svém připravovaném operačním systému Firefox OS vědět, a to ve spojení se spuštěním oficiálního obchodu s aplikacemi, jedná se zatím o veřejné testování. Tím Mozilla vstupuje do souboje se společnostmi Google, Apple a Amazon. Rozhodně se nebude jednat o nic jednoduchého a tak budou muset zapojit veškeré síly minimálně k nalákání vývojářů.

Mozilla vypustila verzi operačního systému Firefox s názvem Aurora pro zařízení s Androidem, kde můžete nalézt i Marketplace. Služba se příliš neliší od webového obchodu pro Chrome od Googlu, ačkoliv Firefox Marketplace je určen pouze pro mobilní zařízení. V současné době jsou všechny aplikace zdarma, ale Mozilla momentálně pracuje na platebním systému pro prémiové aplikace a také se objeví předplatné.

„Naším cílem je shromáždit co největší reálnou zpětnou vazbu o designu, použitelnosti, výkonu, spolehlivosti a obsahu,“
řekl Bill Walker, technický manažer Mozilly.

Obchod běží v režimu celé obrazovky a může být přidán na domovskou obrazovku. Firefox Marketplace můžete vyzkoušet i ve vašem prohlížeči pomocí níže uvedeného odkazu. Nicméně aplikace jsou stále omezené, ale Mozilla doufá v brzkou zpětnou vazbu, aby mohla zvýšit uživatelský zážitek.

Mozilla Firefox Marketplace

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version