Dotekomanie.cz

Microsoft v březnu nabídne Office pro iOS i Android [Aktualizováno]

Microsoft svůj mobilní kancelářský balík Office nabízí v kompletní verzi pouze pro svůj systém Windows Phone. Dnes bylo však potvrzeno, že se kancelářské aplikace z Redmondu dostanou i na konkurenční platformy.

Pokud vlastníte telefon s Androidem nebo iOS, můžete z balíku Office využít aplikaci OneNote, která je již pro obě platformy nějakou dobu dostupná. OneNote je nabízen zdarma, s tím ale asi u kompletního balíku nemůžeme počítat. Plán uvést Office i pro další platformy dnes oficiálně potvrdil Petr Bobek, produktový manažer českého Microsoftu. Kromě uvedení Office 2013 pro PC tak v březnu přijdou i další mobilní verze.

Cena aplikací prozatím není známa, ale dá se odhadovat, že bude srovnatelná s konkurenčními aplikacemi s podobným zaměřením. Pro zařízení s Windows Phone se samozřejmě nic nemění, zde budou Office i nadále předinstalovány zdarma. Jestli zůstane OneNote i nadále samostatnou aplikací, zatím nevíme.

Aktualizováno: Na původní informace znovu zareagoval jak český Microsoft, tak centrála firmy. Podle autora původního článku došlo k chybě v komunikaci s českým MS a informace byla špatně pochopena s tím, že se tyto produkty očekávají až v delším časovém horizontu. Následně na vše reagovala i centrála firmy prostřednictvím tiskového mluvčího. Ten na Twitteru uvedl, že je zpráva české pobočky nepřesná. V čem přesně je ale chyba nevíme. Víme pouze to, že se k věci Microsoft dále nebude vyjadřovat.

Vypadá to, že se Microsoft chce pouze dostat ze svízelné situace. Česká pobočka zjevně zveřejnila něco, co mělo zatím zůstat utajeno a Microsoft se to snaží alespoň částečně znovu utajit. Kde je pravda, se ale zřejmě dozvíme až na začátku příštího roku.

Zdroj: tech.ihned.cz

Exit mobile version