Dotekomanie.cz

Huawei připravuje největší smartphone

Huawei se v poslední době hodně snaží a musíme uznat, že občas dokáže nabídnout velmi slušný smartphone za celkem dobré peníze. Nedávno dokonce drželo pozici výrobce s nejrychlejším mobilem na světě. Zřejmě se mu toto prvenství zalíbilo a nyní chce podle informací přijít s největším smartphonem. Ten by měl přímo konkurovat Galaxy Note II, HTC J Butterfly anebo Oppo Find5.

Prozatím máme jen kusé informace a specifikací není také mnoho. S největší pravděpodobností jej uvede na veletrhu MWC 2013. Novinka se zatím jmenuje Huawei Ascend Mate a nebude patřit mezi nejtenčí. Tloušťka dosahuje na 9,9 mm a jedná se pochopitelnou hodnotu, když má obsahovat baterii o kapacitě 4000 mAh. V tomto případě Huawei použije vlastní procesor K3V3 se čtyřmi jádry a taktovací frekvencí 1,8 GHz. Vše by mělo být podpořeno 2 GB RAM.

Vcelku vás ohromí rozměr displeje, který nabídne úhlopříčku 6,1 palce. Tudíž se bude jednat o největší „phablet“, nebo rovnou o nejmenší tablet. Rozlišení má být 1080p, ale neznáme výrobní technologii. Jedná se o rané informace, které vyplouvají na povrch, a tak ani nemůžeme s jistotou tvrdit, kdy a za kolik se ukáže na trhu. Má vůbec smysl atakovat 6palcovou úhlopříčku?

Zdroj: news.mydrivers.com

Exit mobile version