Dotekomanie.cz

Google patentuje nový doplněk

Po představení nejnovějšího projektu “tajné” laboratoře Google X , se z Google valí jeden zajímavý patent za druhým. Ten nejnovější z nich si slibuje změnit koncept “chytrých” hodinek jednou velmi netradiční funkcí – kombinací standardního a výklopného displeje.

Tento patent z 26. října 2011 popisuje jednoduché zařízení obsahující skoro všechny běžné součásti telefonu jako bezdrátový přijímač a vysílač, procesor nebo dotykový displej a sloužící pro zobrazování informací, které hodiny stahují ze smartphonu, ke kterému jsou připojeny. Tato část patentu by sama o sobě nebyla nijak zajímavá, podobná zařízení už jsou několik let v prodeji a samotný koncept chytrých hodinek už je také starý skoro desetiletí.

To by ale nebyl Google, aby tam nebylo něco nového, a tak se nám v patentu objevuje i druhá část tohoto konceptu, a to kombinace transparentního výklopného a standardního displeje. Co si od tohoto podivného spojení slibovat? Navigaci v prostředí známých Google služeb, interakci s GPS pomocí ukazování budov, zajímavé hrátky s rozšířenou realitou, ale také používání průhledné výklopné části k suplování hledáčku pro fotoaparát synchronizovaného zařízení. Vše je samozřejmě doplněno menším množstvím reklamy a systémem inteligentní “lupy” pro jednoduché orientování v uživatelském prostředí hodinek.

V blízké budoucnosti se podobných patentů, vzhledem k blížícímu se datu představení Google Glass, nejspíše objeví vetší množství. Poroste trend chytrých doplňků, nebo zůstane “šílenou zbytečností”, jako je tomu dnes?

Zdroj: patft.uspto.gov

Exit mobile version