Dotekomanie.cz

Finanční výsledky HTC – 79 % dolů za Q3

Mnohé firmy v současnosti procházejí velmi těžkou dobou. Bohužel se to týká i společnosti HTC, která nabírá ztráty a nová strategie se vůbec nevyplácí. Výrobce očekával úspěch s řadou One, která nyní například získala nový přírůstek v podobě One X+.

Nedávno získal model One X několik ocenění, ale zjevně to nestačí. Již dlouhou dobu je HTC považováno za firmu, která se nebojí designu a přináší neokoukané smartphony. Na vzdory všemu to nestačí a momentální finanční výsledky nejsou vůbec dobré. Při srovnání Q3 2011 a Q3 2012 se propadly o 79 % dolů.

V minulém roce dokázala firma za Q3 vydělat 18,68 miliard T$ (tchajvanský dolar). Letos dané číslo spadlo na 3.9  T$, což je asi 133 miliónů dolarů. Podle těchto výsledků to pro samotnou firmu a ani pro Tchaj-wan, který je do značné míry závislý na stabilitě tohoto výrobce, vůbec nevypadá dobře. Ukazuje se, že nová strategie, nastolená řadou One, se vůbec nevyplácí a společnost bude muset udělat razantní kroky. Zatím se neví, jak se HTC s těmito výsledky vypořádá, ale pokud ihned něco neudělá, mohlo by vše dopadnou velmi špatně. Co by měl tento výrobce dělat lépe?

Zdroj: uk.reuters.com

Exit mobile version