Dotekomanie.cz

Amazon vyzývá vlády k ukončení patentových sporů

Generální ředitel společnosti Amazon se vyjádřil v zahraničním deníku Metro k momentální situaci na poli s patenty, kde delší dobu můžeme pozorovat nekonečné soudní tahanice. Jedním z řešení mají být razantně upravené zákony, které by znamenaly ukončení těchto sporů.

Jeff Bezos nemá již moc trpělivosti s nekonečnými cykly technických patentových soudních sporů, a proto vyzývá vlády, aby co nejdříve zasáhly a změnily tyto zákony.

„Patenty mají podpořit inovace a my začínáme být ve světě, kde by se mohly inovace začít potlačovat. Vlády se potřebují podívat na patentový systém a zjistit, zda je potřeba tyto právní předpisy upravit, protože si nemyslím, že některé z těchto bitev jsou zdravé pro společnost. Miluji technologie, miluji vynálezy, líbí se mi rychlé změny a ve skutečnosti je zlatý věk bezdrátových a mobilních zařízení,“ řekl Jeff Bezos.

Jeff není jediný unavený z patentových soubojů. Začátkem tohoto měsíce se konal summit, během nějž společnosti jako Apple, Google, Microsoft, Samsung a další techničtí giganti hledali společné řešení. O nějakém dosaženém výsledku můžeme samozřejmě pouze spekulovat. Až samotný čas prozradí více.

Zdroj: techradar.com

Exit mobile version