Dotekomanie.cz

Xperia V s tenčím displejem

Dnešní displeje běžných smartphonů jsou složeny celkem ze tří vrstev. První je samozřejmě zobrazovací displej, na kterém leží samotná dotyková vrstva se všemi senzory. Následuje ochranné sklo, které je většinou u dražších mobilů tvrzené. Sony nyní představuje, jakou technologii použil pro nový model Xperia V.

Tento model disponuje certifikací IP57, což znamená, že je odolný proti prachu a hlavně proti vodě. Přímo jej můžete položit na 30 minut do vody s maximální hloubkou 1 metr. Sony na svém webu uvedlo, že displej této novinky je tvořen pouze ze dvou vrstev. První je samozřejmě displej a druhá vrstva obsahuje jak krytí, tak i senzory.

Jednoduše řečeno, spojili dvě poslední vrstvy do jedné a docílili tak ztenčení samotného displeje jako celku. Dalším pozitivním efektem má být lepší obraz displeje, který nemusí bojovat s další vrstvou navíc. Dokonce si Sony slibuje lepší reakce s dotykovou vrstvou.

Něco podobného můžeme najít už i u jiných výrobců, ale vzniká celkem zajímavá otázka, která se projeví až v praxi. Pokud se vám někdy stalo, že se rozbilo sklo na vašem smartphonu, tak jste mohli stále mobil ovládat i přes pavučinu na ochranném skle. Pokud se rozbije ochranné sklo u této nové technologie, tak se poruší i senzory pro dotyk? Zřejmě získáme odpověď až z praxe. Jak se vám líbí tento směr vývoje displejů?

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version